:: resep cau goreng rangu
jieunan ambunaeuis ::
kahiji lembutkeun cau kepok nu geus asak sapuluh siki mah kadua tambahan ku susu kentel amis "fr*s**n fl*g G*ld" kirang lankung 8 sendok kanu
adonan kahiji katilu tambahan tipung tarigu we saeutik, meh adonan rada geus
bisa dicitak kaopat citak we adonan teh, rek baruleud heug! Rek ipis heug wae!
Rek paranjang oge terserah eta mah !
kalima sayogikeun tilu wadah pikeun kocokan endog dua siki
mah, terus tepung "serbaguna s*s* pisang goreng" (aya di pasar) dina piring nu
sejen, terus nu hiji deui jang tepung
roti kasar (aya di pasar tos disadiakeun).
kagenepna adonan nu geus dicitak tadi, baluran ku kocokan endog, terus guling-gulingkeun dina "tepung pisang goreng" baluran sakali deui kana kocokan endog.....tah pandeuri mah baluran ku "tepung roti"
nu katujuh meh alus (tepung roti teu maruragan) abuskeun heula sapuluh menit kana "priser" kadalapan bari ngantosan sapuluh menit, panaskeun lisah kalapa, seneu kompor ulah gede teuing bisi gampang tutung. Terus goreng si cau tadi nepi ka kelir na coklat ngora kasalapan angkat, tuuskeun. Geus tuus mah purulukan ku gula aren....tambahan we parudan "keju kr*ft"
sapuluhna mangga....dituang, ulah hilap Bismillah heula !
resep banana katsu ala ambunaeuis
1. hancurkan pisang kepok yang sudah matang 10 buah 2. tambahkan susu kental manis kurang lebih 8 sendok makan ke adonan pertama 3. tambahkan tepung terigu sedikit saja, agar adonan bisa dicetak 4. cetak adonan, bebas mau bulat silahkan! mau tipis boleh! mau panjang-panjang juga terserah saja!
5. siapkan tiga tempat, satu untuk kocokan telur (2 buah saja), tepung serbaguna merk s*s* pisang goreng di tempat yang lain dan tempat satu lagi untuk tepung roti kasar (di pasar swalayan juga ada)
6. adonan yang sudah dicetak, lumuri dengan kocokan telur, lalu digulingkan sekali lagi di kocokan telur...dan yang terakhir lumuri dengan tepung roti
7. agar bagus (remah tepung roti tidak berjatuhan) masukan dulu 10 menit ke freezer
8. sambil nunggu, panaskan minyak kelapa, api nya jangan terlalu besar nanti mudah gosong. lalu goreng saja pisangnya sampai berwarna coklat muda/keemasan. 9. angkat, tiriskan. jika sudah tiris minyaknya taburi dengan gula aren ditambah parutan keju
10. silahkan dimakan, jangan lupa baca Bismillah dulu !
Tidak ada komentar:
Posting Komentar